There was an error in this gadget

Friday, September 11, 2009

Shopping Raya!

Tarikh : 10 September 2009
Waktu : 8.30pm - 10.30pm
Tempat : Carrefour Wangsa Maju



Malam tadi kami tiga beranak gi shopping barang-barang dapur...
Beli Milo la...Cili kering la...Sardin la...Toilettries la...Susu Dutch Lady la... macam-macam lagi la!
Sambil-sambil tu, si Daddy selit gak la sandal basahan dia..kononnyer takder sandal nak pakai kat opis...
Maka beliau pun rembat ler satu....
Dalam pada tu, teringat lak nak belikan luggage untuk Andy!
Terfikir nak belikan untuk Andy satu sebab senang nak angkut baju-baju Raya, baju-baju basahan, pampers dan segala macam alatan dia untuk balik kampung beraya nanti...
Takder la nak kena angkut bakul besar yang isi baju-baju dia tu lagi dah...
Kadang-kadang balik kampung, pakaian Andy tumpang kat luggage Mummy jek...
Kadang-kadang tu sumbatkan pakaian dia dalam beg sandang dia tu...
So nampak macam tak proper la...
Tu pasal la Mummy decide nak beli satu small luggage untuk Andy sahaja!
Nak isi baju ke...pampers ke...kasut ke...snow cap ke...ape-ape jek eksesori Andy, sumer leh bubuh dalam luggage tu...
Kan dah senang camtu....!


Andy nak bawak beg gi sekolah ke??? Andy kan bijak....dah leh masuk darjah 1 dah nie...ekekke....
Kelihatan di belakang si Daddy sedang menggodek-godek luggage Andy....




Apsal gigit beg tu??? Geram tak dapat gi sekolah ek???
Malam-malam mana ada sekolah bukak la, Andy....Hehehee.....




Semalam adalah hari gaji bagi orang-orang yang keje gomen...
Semalam gak ler aku dok bershopping kat The Mall...
Tahun nie peruntukkan untuk belanja shopping raya adalah RM1000 sahaja!
Kalo zaman bujang dulu...RM1000 untuk belanja raya diri sendiri jek..
So nampak macam banyak.....dan tentulah boros! hehehee.....
Kali nie peruntukkan banyak tu untuk belanja 3 kepala...
So akan jadi sikit...dan perlu berjimat cermat....
Barang-barang untuk aku yang macam aku listkan dalam entry sebelum nie, aku dah beli sket-sket dah....
Barang-barang untuk Andy jek belom shopping ape-ape lagi melainkan luggage dia jek...
Barang-barang Daddy tak banyak....then senang nak carik...
Tak tau lagi biler leh gi shopping raya...
Kerja si Daddy yang tak menentu time table-nyer tu membuatkan pergerakan untuk bershopping sambil bersenang-senangan adalah agak terbatas!
Tu pasal ler aku carik sendiri barang-barang raya aku...
Nasib baik tempat kerja dekat ngan shopping mall....
Tunggu bila Daddy ada masa terluang, baru ler boleh shopping untuk Andy dan untuk Daddy skali....




p/s : raya dah nak dekat dah nie! tinggal 9 hari jek lagi.....

No comments: