There was an error in this gadget

Thursday, August 20, 2009

"Selamat Ulang-Bulan Ke 11!!!"


Hari nie 20hb....genap Andy berumur 11 bulan!
Andy dah beso ler....
Kejap jek masa berlalu....
20hb bulan depan Andy dah masuk setahun!
Lastday puasa is Andy's Birthday....
Atuk Merlimau dah bagitau nak celebrate besday Andy masa Hari Raya pertama nanti.....
Dia dah siap bagitau awal-awal, leh beli kek besday untuk Andy....leh tiup lilin ngan sepupu-sepupu Andy yang lain....
Heheheheeee...........
Bila dah 11 bulan nie, Andy dah ada 4 batang gigi...
Andy dah start belajar berjalan...
Andy dah boleh berdiri tanpa sokongan sesiapa pun....
So dengan eksyennyer dia berdiri dan try melangkap step-by-step...
Setiap kali Andy try berjalan, mummy akan kira dah braper banyak step dia berjalan, buat sendiri tanpa bantuan mummy or daddy...
Kejayaan paling besar adalah 10 steps!
Hoyeaaaaaaa.........Good Boy!
Anak mummy dah pandai berjalan sket-sket.....!
Tapi sket-sket jek la Andy berjalan...selebihnyer dia merangkak dengan lajunyer!
Hahahahaaaa.........
Skang nie mummy dan daddy kerap bawak Andy berjalan-jalan sambil pimpin tangan dia kiri dan kanan...
Nak train dia berjalan-jalan dan pakai kasut sepenuhnya......
Takder la sket-sket dia nak bukak kasut....


Tapi sekarang Andy takder kat KL.....
Andy ada kat kampung....
Semalam mummy amik EL, anto Andy balik Merlimau sebab takder saper nak jaga dia kat sini....
Since neneknyer gi umrah last week dan akan balik Malaysia 26hb nie nanti, Andy dijaga oleh seorang makcik kat kawasan perumahan tu...
Pepagi dah anto Andy ke rumah makcik tu...tapi Andy melalak tak henti-henti...
Makcik tu pun ala-ala willing tak willing jek nak jaga Andy.....
Since mummy dah lambat pegi keje, got no choice, anto lak Andy ke jiran sebelah rumah...
Mintak tolong dia sangat-sangat untuk jaga Andy....
Tapi bila petangnyer nak amik Andy balik, jiran tu cakap dia tak sanggup nak jaga Andy dah...
Huk aloh.....
Kesian Andy....
Takder saper yang willing nak jaga dia...
Kalo ikutkan hati mummy nie, nak jek bawak Andy gi opis...
Tapi takkan lah hari-hari nak bawak dia gi opis?!?!?
Sudahnyer....nekad anto Andy balik Merlimau jek...
Biar atuk dan nenek dia yang jaga....
Seminggu lebih jek...
Next Ahad mummy dan daddy balik amik Andy balik KL.....
"Tunggu mummy yer, Andy!"



"Selamat Ulang-Bulan Ke-11, Andy!"

2 comments:

whizatie said...

kejap jerk dah 11 bulan yer andy cayang...nanti dah boleh jalan..alah ciannyer xder saper nak jaga dia ehh..kan auntie dah kata suh mummy post kat bkk jerk....ekekekeke...

Haris Zuhaina said...

Ciannyer.... fa, ko p kat site ni
http://www.bondamama.com
Carilah pengasuh tetap kat si andy tu... cian budak tu, rata dok, sedih aku ni..... tak sempat nak kasih sayang....