There was an error in this gadget

Tuesday, June 16, 2009

Cerita Ceriti Taik Mata Buat Inti....!Ekekekeeeee....

Dude...
Lama giler aku tak update blog nie...
Dah naik bersawang dah laman sesawang ini!
Ekekekekeeeeee.........
Sumernyer gara-gara IT Department....sket2 nak block!
Memang macam HARAM, kan?!?!
Anyway...banyak cerita yang aku nak bagitau kat sini....
Oh yer...la nie aku kat opis, using opismate aku punyer laptop and USB modem...
Ok...now aku nak cerita sket perihal aku dan family...

Cerita 1
Andy dah 8 bulan...lagi 4 hari nak masuk 9 bulan usianyer....
Sekarang dia dah pandai panjat memanjat...
Macam-macam dia panjat...
Panjat kerusi sofa nenek, meja kaca nenek, katil mommy&daddy, kerusi meja makan nenek, badan mommy time mommy tengah meniarap, badan daddy time daddy tengah tido telentang...sumer la dia panjat!
Pastu Andy skang dah kuat merajuk & memberontak...
Kalo kita amik barang yang dia tengah pegang, dia akan mengamuk...
Mula la dia hempaskan badan dia ke belakang..then guling-guling tanda protes!
Nasib la...kalo time tu kat tilam, selamat gak la...badan tak sakit...
Kalo time tu kat lantai yang tak beralas apa-apa pun, lagi kuat la dia melalak...tandanyer sakit ler tu!
Hahahahaaaa.......
Pastu Andy skang pantang tengok orang tengah bersiap nak pakai baju....mesti dia ingat orang nak bawak dia gi jenjalan...
Kalo tak amik dia, dia akan melalak kaw-kaw punya!
Skang dia dah pandai melalak jenis teran suara keras-keras & kuat-kuat....
Betol punya mengamuk la anak bujang mommy nie!
Hish.....macam-macam pe'el la!


Cerita 2
2 minggu lepas rombongan merisik untuk abang aku telah menuju ke Perlis...
Bakal kakak ipar aku orang Perlis...
Perlis celah mana aku luper la plak..
Aku tak dapat nak ikot sebab Andy tak sehat...
Andy kena flue+cough...
So kena la mommy jaga Andy...
Tapi ok gak tak gi Perlis, sebab kesian lak kat Mr.Belo tinggal umah sensorang sebab tak dapat cuti.
Rombongan family aku gi Perlis dengan menaiki bas persiaran..
Mak sewa bas persiaran sebab ramai sedara-mara yang nak ikot...
Sebenarnyer bukannyer nak mengiringi majlis merisik tu pon...tapi lebih kepada nak bershopping kat Padang Besar!
Harga bas persiaran panjang tu sumer skali RM2500 katanyer....
Mak la sponsor.....sape lagi!
Nak harapkan abang?!?!? ermmmmmmmm...................



Cerita 3 (Last but not least)
I'm pregnant.....AGAIN!
Alhamdulillah.......rezeki ALLAH nak bagi cepat....
Walaupun aku ngan Mr.Belo merancang 2-3 tahun lagi untuk next baby...
Tapi dah tersangkut awal....takpe la tu....
Since kelmarin aku rasa tak sedap hati coz period aku tak kuar2 lagi....
Dah 2 minggu delay nie....
So pagi semalam aku nekad gi gak Klinik Salma kat tingkat 6 PWTC nie....
Macam biasa la, prosedur untuk check urine test kena la gi kencing dalam bekas urine dulu...
Pastu aku bagi bekas tu kat pembantu klinik..
Pastu tak lama kemudian pembantu klinik tu panggil nama aku...
Then aku dengan muka tanda tanya masuk ngadap muka doktor pompuan India tu...
"So how, doc?" aku bertanya..
"U pregnant ok....got 2 lines here...." doc merujuk kepada pregnancy test tube atas meja dia tu...
Aku terkesima seketika....
"Erk..."
Doc tanya aku serba sedikit pasal pusingan period aku...dan aku berikan maklumat apa-apa yang patut....
Tapi pastu doc bagi aku ubat Folic Acid untuk aku makan hari-hari..
Tu adalah perkara biasa..
Pastu doc suruh aku kontrol makan sket sebab since 1st baby, aku tak kawal berat badan aku dan berat badan aku tak pernah turun....
Huhuuu....
Baiklah, doc!
Aku gi kaunter untuk amik ubat....
Pastu aku naik ke opis balik...
Pastu aku macam blur-blur lak.....
"Aku pregnant...tapi dah bape minggu ek???"
"Bila lak due date aku ek???"
"Apsal doc nie tak cakap apa-apa pun pasal hal tu ek???"
Sudahnyer aku yang wat pengiraan sendiri....
Hasilnyer adalah sekarang kandungan aku berusia 5 minggu dan dijangka bersalin pada 11 Februari 2010.....
Aci tak kira sendiri???

Oklah...sampai sini jek yang dapat aku story mory untuk kali ini...
Nama pun laptop pinjam kan...
Tak reti-reti nak pulangkan balik kat tuannyer?!?!?
Hahahahaaa....
Next time kalo aku leh access internet...aku update lagi 'cerita ceriti taik mata buat inti' aku nie yer...
Till then....
Daaaaaaaa................





p/s: tak dapek nak upload gambo...laptop nie tak support USB Nokia N95 la plak!hampeh!!!

7 comments:

dzuliskandar said...

pregnant lagi? congrats.

ko pergi tak johan ariff nye wedding reception ahad nih kat dewan tmn ibu kota?

Reflisia said...

babe...
1. Im happy for andy nyer growth..and rasa nak piat2 jer si andy ni geram plak baca blog kau...mesti andy makin comel kan..

2. Haaaa...dah sampai perlis tue singgah2 la umah ku..di kedah nun disana...

3. aku ucapkan TAHNIAH atas kandungan yang kedua...aku rasa andy nak adik sangat tue nak kawan kan..dier kan sesorg ngan nenek jer kat umah tue

nofarazor@yahoo.com said...

dzuliskandar : aku gi....insyaALLAH skali ngan hubby n anak...

reflisia : andy mmg dah lasak giler...meh ler dtg umah kalo nak main2 ngan dia...hehhee.....
insyaALLAH sampai ler aku ke perlis tu time abg aku kawin ujung tahun nnti....
hopefully kali nie aku dapat baby girl la plak...leh sepasang!hehehee.....

~ChEnTa~ said...

wah..wah..wahh..
tahniah..

~chacha~ said...

peknen lagi makcik???
tahniah2..
takecare ur self aite..

knitfreak-to-be said...

tahniah..express rakyat ko ;)

-LaDy rAzOr- said...

terima kasih sahabat2 atas ucapan itu....
sesungguhnyer aku terharu...
huhuhuuuu.....