There was an error in this gadget

Wednesday, December 17, 2008

Updated News....

Aku baru balik dari HKL nie...
Keadaan ayah dah makin ok...
Tapi ayah baring jek atas katil..tak banyak bergerak...
Semalam pas keja aku gi melawat ayah...
Kebetulan aku dan dear sampai time ayah baru pas kuar dari operation room...
Aku tolong mak tukarkan baju ayah dan ekjaskan kedudukan ayah kat atas katil supaya ayah selesa...
Pas jek buat sumer tu, ayah mengadu sakit...
Mak soh ayah tahan sikit...
Maybe disebabkan tak tertahan sakit lagi, ayah menangis...
Ayh menangis sambil mengadu sakit...
Aku yang dok kat seblah ayah, tak tahan sebak...
Aku menangis...
Aku lap cepat-cepat air mata aku....
Aku bukan leh tengok orang menangis nie...
Aku pun ikut menangis sama...
Tapi aku tau ayah memang dalam keadaan sakit giler...
Tu pasal la ayah menangis...
Kalo setakat sakit biasa-biasa jek, ayah boleh tahan lagi..
Sedih aku tengok keadaan ayah...
Sekali sekala aku tolong lapkan air mata ayah yang mengalir...
Kesian ayah...
Aku suapkan ayah makan bubur hospital...
Kali nie jumlah suapan banyak sikit daripada sebelum nie...
Dan seperti biasa, aku akan tolong 'settle'kan makanan yang selebihnya...
Tadi time lunch aku ngan dear gi melawat ayah kat hospital..
Mak cakap ayah makan abis semangkuk bubur yang hospital bagi...
Alhamdulillah........
Ayah dah ada selera makan...
Just dia tak bergerak banyak melainkan untuk ke toilet jek...
Selebihnya dia baring...
Takpe la tu....biar ayah rest cukup-cukup...
Moga ayah sembuh dan sihat sejahtera seperti sediakala....
Aminnnnnnnnnnnnnnnn................

2 comments:

kueh bakar said...

semoga tabah jage ayah
bagaimana sempurna pun kita jaga dia
bagaimana baik pun kita jaga dia
jasa dia
tidak terbalas
semoga ayah sihat!

-LaDy rAzOr- said...

kueh baakr : thanks, sahabat! =D