There was an error in this gadget

Thursday, November 20, 2008

Tak Dapek ar.....

Semalam 1st day aku masuk opis...
Semalam gak aku diminta oleh supervisor yang 'ku-ching-ta-ik' itu untuk membuat survey kat One Utama sempena pelancaran kempen Tourism Malaysia yang terbaru, 'Zoooom Malaysia'...
Dia mintak aku wat survey dari Jumaat-Ahad nie...dan kuota survey yang diperlukan adalah 100 responden untuk 3 hari tersebut...
Dengan pantas aku bagi alasan "tak boleh la...I kena anta mertua I balik kampung..."
Heheheheee.....
Giler haper!
Aku baru jek start masuk opis....
Baru abis cuti bersalin dan pantang 60 hari...
Bagi ler aku bernafas, sedut udara dalam opis nie dulu....
Nie terus jek nak soh aku kuar survey....
Jumaat tu maybe boleh ler gak....
Tapi Sabtu & Ahad aku memang ler tak boleh...
Mertua aku ada kat sini...
Dah ler hari bekerja mertua aku jaga Andy...
Takkan hari hujung minggu pun diorg nak jagakan Andy gak?!
Lemak ar camnie kan........
Sudden lak tu soh kuar survey.... (as usual)
So jawabnyer tak dapek ar kan......
Tapi kalo next time punya survey, aku ok....aku 'on' jek!
Next week budak-budak opis nie kuar buat 'Hotel Facilities Survey'...
Aku lepak jek kat opis....
Tapi maybe next time turn aku plak kena kuar survey....
By that time, aku ok jek...aku tak kesah!
Kalo jangka masa survey tu setakat 5-7 hari jek, aku anta Andy kat umah Gombak jek ler...
Kalo makan sampai lebih seminggu hingga sebulan lamanyer, aku anta Andy ke Merlimau ler...
So takder ler aku risau sangat keadaan Andy bila aku outstation nanti....
Ermmmmm........
Rindunyer nak kuar survey jejauh.....

No comments: