There was an error in this gadget

Thursday, November 6, 2008

69kg!!!!

Semalam aku gi klinik kesihatan...
Memang rutin ibu-ibu pas bersalin kena gi check-up kat klinik kesihatan milik gomen..
Private punya tak diterima, yer!
Kat klinik tu, diorang takder la check serious aper pun..
Just timbang berat, check air kencing ngan check hemoglobin darah...
Air kencing = OK!
Hemoglobin = 11.5 ( diparas yang baik)
Berat = 69kg
Hah!?!?!?
Mak aih.......biar betol?!?!?!
Beratnyer aku........
Masa kandungan aku 3 bulan dulu, berat aku cuma 64kg jek...
Nie perut dah kosong, dah takder baby pun leh sampai 69kg!!!
Berat taik la ke?!?!
Hish...tak leh jadik nie...
Aku kena lakukan sesuatu!
Nak kena diet nie.....tapi tak leh skang..
Nanti Andy takder susu lak nak minum...
Harapkan susu formula jek nanti...mana leh camtu...
Kopak ler mummy & daddy nak kena beli susu formula jek!
Oleh itu...aku perlu lakukan suatu tindakan yang drastik demi menjayakan program pengurusan badan aku nie...tapi bukan skang...akan datang nanti ar!
69kg....huhuhuuu......bongok betol!!!!
Benci!!!

2 comments:

knitfreak-to-be said...

babe, breastfeeding pon salah satu cara utk kurangkan berat badan...serious..so keep on breast feeding k ;)

Mea Myra said...

go mummy go!.. huhuhu.. biase la tu sayang oii.. siape lepas bersalin x naik berat dr biasa... tapi x lamenye tu.. pasni mesti slim balik..