There was an error in this gadget

Monday, August 25, 2008

Instinct...

Orang kata kebiasaannya instinct seorang wanita nie selalunya benar...
Jika kita seorang ibu,maka instinct kita ke atas anak-anak adalah benar...
Jika kita seorang isteri,maka instinct kita ke atas suami adalah benar...
Mungkin tak semua...mungkin sebahagiannya sahaja yang benar...
Tapi naluri seorang ibu dan isteri biasanya tak lari jauh dari kebenaran...
Pasti akan terdetik sesuatu yang mencurigakan dan memusykilkan di dalam hati ini..
Tak semena-mena....
Adakah itu benar???
Atau wanita yang selalu bermain dengan perasaan???
Maklum ler...wanita kan insan yang penuh dengan perasaan dan emosi...
Walaupun wanita selalu mengikutkan emosi dan perasaan, tapi kadang-kala emosi dan perasaan wanita itu berasas....
Ada betulnya wanita bersikap sedemikian....
Kerana emosi dan perasaan sedemikian sudah termasuk di dalam 9 nafsu yang telah diciptakan ALLAH untuk kaum wanita.
Adakah salah jika isteri mempunyai sikap suspicious@tak percaya@wonder@musykil@curiga ke atas suaminya???
Kaum wanita di luar sana....buangkan kemusykilan dan kecurigaan anda sekiranya ia mendatangkan musibah kepada anda...
Sebaliknya, jadikan ia sebagai pendorong untuk anda berasa kuat dan yakin kepada diri anda sendiri bahawa anda adalah yang terbaik dalam segalanya!!!
Hidup wanita!!!

p/s: entry ini tiada kena mengena dengan 'Hari Wanita Sedunia' yang aku sendiri pun tak tahu bila tarikhnya... =D

1 comment:

Anonymous said...

hi..tapi sy rasa betul mcm apa yg awak kata tuh..this happens to me..pd mulanya i rasa benda yg i syak tu mcm x mungkin hubby i buat mcm tuh because I think I know him..but in the end, dia kantoi, i still can't believe it..i rasa mcm x berpijak di bumi yg nyata that time..

dah nasib badan..nak jadik kat kita..