Tuesday, April 1, 2008

Suasana Pagi ke Pejabat......

"Pagi yang gelap....

kini sudah terang....

aku adikmu dan engkau abang...."


Baitan lagu di atas tiada kena mengena dengan suasana pagi aku pada hari ini...


Kaitannya hanyalah kerana lagu itu ada perkataan 'pagi'..ada lagi lagu lain yang mempunyai perkataan 'pagi'..tapi aku memilih untuk tidak memasukkan kesemuanya kerana akan membazirkan masa aku....


Hari nie perjalanan ke opis berjalan seperti biasa....cuma yang membezakan hari ini dengan hari-hari yang lain adalah.....Terdapatnya pelangi pagi (bukan pelangi petang seperti lagu Allahyarham Sudirman) ketika aku tersekat di dalam jam yang ermmmm.......macam biasa ar......Cheras......ermmmmm........(keluhan yang panjang). Kehadiran pelangi tersebut membuatkan aku rasa kagum....sempat gak aku ambik camera lalu aku 'snap' gambo pelangi tersebut.....nampak tak?!?! kalo tak nampak...alamatnyer mata anda 'sparrow'...kihkihkihkih......Pastu pulak..pagi aku yang nyaman lagi damai itu telah dicemari dengan rasa ke'bengang'an dan ke'bengkek'kan oleh seorang makhluk yang macam haremmmmmssssssssss sajer gayanyer ketika memandu kereta....lembap nak mampos!!!

Kalian perhatikan kereta 'savoc' ini.....kalo sekiranya kalian ternampak kereta ini di jalanan, jangan segan silu untuk 'menyucuk'nya bertubi-tubi.....kerana pemandu kereta ini tidak sedikit pun berasa tercabar dengan tindakan kalian.....dia wat bodooooooooo jek! Bodo punyer savoc!!!


Tapi walau sebengang mana pun pagiku yang damai pada hari ini....namun aku tetap berjaya meng'kontrol' anggun dan me'maintain' cun di dalam kereta.....

Aku berjaya mem'posing'kan diri sedemikian rupa sambil me'maintain'kan aper-aper yang patut sehingga la aku tiba di opis tepat jam 8.30 pagi....ermmm.....hebatkan aku?!?!2 comments:

Anonymous said...

wah2!!!!kutuk savoc nmpk puan nofa...cabut taya gen2 tu kang br tau...huhuhuh

-LaDy rAzOr- said...

hikhikhikhik...... =D