There was an error in this gadget

Friday, December 9, 2011

Kesian Diorang.....

Ok....
Entry ini hanyalah sekadar luahan perasaan....
Luahan perasaan tidak puas hati ngan segerombolan lembu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aku nie sebenarnya dah terputus hubungan dengan TM sejak aku tamat kontrak bulan June aritu...
Aku dah takde kena mengena ngan TM dah....
Tapi itu tak bermakna aku terputus hubungan ngan sahabat-sahabat aku kat TM tu...
Kitorang still keep in touch...
Kitorang rapat...ibarat adik bradik...
Di kalangan RO dulu, aku adalah yang paling senior...
So depa kata aku ler Puan Yang Dipertua Presiden RO!
Hahahahhaa........siot jek diorang nie!

Sedia maklum pe'el aku nie, kalo aku tak puas hati, aku tros direct jek sound kat seseekor lembu tu kan!
Nak tambahkan 'cencalok' lagi, aku boikot sebarang majlis yang lembu2 tu buat....
Aku berani buat camtu.....sebab aku ikot kepala hangen aku nie...
Sahabat2 RO sumer dah memang sedia maklum...
So kalo ada apa-apa hal/problem ngan lembu2 tu, diorang selalu soh aku yang pi tanyakan....
Aku dengan beraninya pi tanya....
Dan kadang-kadang aku pulak terover...aku lak yang lagi temper daripada kawan2 yg lain....
Hehehhee...itu tindakan luar kawalan namanyer!

Tapi aku nie memang tak suka dengan ketidakadilan....
Aku cukup pantang dengan majikan yang tak adil nie!
Banyak berlaku ketidakadilan dalam TM skang nie...
Especially kat division lama aku tu....
Banyak yang kaki kipas.....kaki jilat bontot....bermuka2....berkroni2.....ada gak yang jenis wat hal sendiri dalam erti kata lainnya, pentingkan diri sendiri...sebab dia jaga bontot dia sendiri jek!
Langsung takde semangat setiakawan/berpasukan pon!

Nak dijadikan cerita, la nie kawan2 kat TM banyak mengadu diorang skang terasa cam 'sampah'...
Kewujudan diorang seperti tak penting jek...
Senang2 jek boss nak transferkan diorang.....
Senang2 jek boss nak berhentikan diorang....
Senang2 jek boss nak tendang diorang ke division lain....
Sedih la depa nie....
Lagi best bila ada kawan2 yang dengar pengakuan dari boss sendiri....
"Saya sebenarnya memang nak 'cantas' RO pun..."
Ya Tuhannn......apsal la ko dengki sangat dengan RO nie....
Seorang dua jek yang buat tahi ngan ko....
Tapi abis sumer RO ko dendamkan!!!
Natijahnya...seorang demi seorang kena tamatkan kontrak...
Termasuk ler aku yang tak tahu menahu pasal ape dia dengki sangat ngan RO nie!
Baru kelmarin ada kawan yang bukak mulut pasal ape dia berperangai camtu....
Huk aloh....kes dah lama, tapi dia punya dendam.....boleh bawak mati wooo!!!!
Sunggoh la aku tak sangka bos yang nampak cam baik, peramah, bertudung litup, so caring n loving.....
Rupa2nyer tu sumer topeng jek!
Dalam hati dia ada tersemat dendam ke atas seorang dua RO yang buat taik kat dia...
Dan dia 'hukum' semua RO yang ada!
Giler psycho la ANDARTU nie!!!
Kubur dah dok panggil2 pon, dia tak sedar diri lagi tu!

Kesian kawan2 aku yang still tinggal kat TM tu....
Hari2 depa merungut...boss tak adil....boss hati batu....boss dengki...
Macam-macam dah diorang doa....
Doa baik ada....doa jahat pon ada....
Boss tu pon tahu yang RO2 nie memang anti ngan dia..
Tapi dia wat bodo jek..."Power is in my hand, dude!!!"
Ape dia heran!!!
Apa guna jawatan ko beso...gaji ko beso..tapi idop ko kerap dimaki oelh pekerja2 yang rasa teraniaya...
"Mu kena ingat, puan boss......doa orang teraniaya tu cepat dimakbulkan tuhan!"
Buat idop tak berkat jek sebab jadik umpatan & cacian orang lain!
Hang tak rasa apa2 ka dok buat jahat kat oghang lagu tu?!?!
Tak paham la aku ngan orang camnie....
Biaq pi la habaq hang.....
Moga dia dapat balasan yang setimpal dengan apa yang dilakukannya....
Aminnnnnnnnnnnnnnnn.....................

4 comments:

Reflisia said...

sangat tak sangka babe!

-LaDy rAzOr- said...

kan???
malang kwn2 aku dpt majikan yng busuk hati...
kesian diorang....

shirashiro said...

wow...aku baru tau citer..heheh

-LaDy rAzOr- said...

aiyak!!
shiro....lu bau baca ka??
dah lamer aku tulis dah weh.....
:-)