There was an error in this gadget

Friday, September 30, 2011

Musim Sakit....

Alhamdulillah....
Skarang nie kesihatan mommy beransur pulih...
Dah 2-3 hari mommy tak sehat...
Batuk + sesema + demam = collaps!
La nie dah tak bape nak demam dah...
Tinggal batuk and sesema jek....
Anak-anak pon batuk and sesema gak.....
Si Fajar yang batuk2 dulu...then sesema....
Then berjangkit kat Andy lak....
Then berjangkit kat mommy lak!
Tapi cian Andy lagi....ada ulser dalam mulut dia....
Dah 2 hari dia x minum susu, x makan nasik....
Susut sket dah badan dia.....
Nak bagi dia makan aiskrim, dia tengah batuk2 lak...
So mommy bagi dia minum air sejuk jek...
Doc kata air sejuk takper....asalkan bukan ais...
Ais tu yang membuatkan batuk jadik lagi worst!
It's ok la then....
Tiap2 malam mommy bagi diorang nie makan ubat...
Hope anak-anak mommy nie akan sihat macam biasa....
Aminnnnnnnn............

2 comments:

littlehumblelynn said...

nofa

serabut kalo anak sakit..kita pun sakit..kak lin pun 2 mggu lepas sakit demam anak beranak..nih abg madi pulak terlantar sakit demam smp kena jangkitan paru2..

hopefully x lama lgk leh kuar ward..penat sgt layan anak sakit ni..

smg cepat baik ok

Haris Zuhaina said...

hati2... air sejuk jg blh nyebabkan semput n asma, tau.. klu my doktot,dia lebih prefer aiskrim,cos ada kalsium n krim yg manan krim tuh blh damaikan tekak..
Ko dah kn amik vitamin lah lps nh... :)