There was an error in this gadget

Wednesday, March 16, 2011

Beruk Kena Belacan.....

Hari nie dah masok hari ke-3 aku MC...
Kali nie aku MC sebab doctor tersalah bagi ubat antibiotik...
Kisahnyer camnie...
Hari Isnin aritu aku gi Klinik Idzham...
Dah seminggu aku batuk2 & sesema, tak ilang lagi...
So doc bagi ubat batuk, sesema and antibiotik..
Doc tanyer aku...
"Awak ada alergic ape2 ubat ke?"
"Ader...sayer alergic antibiotik augmentin, penicilin, ammoxycilin..."
"Oooo....semua yang cilin2 la?"
"A'ah....."
"Ok...saya bagi awak ubat lain la...."
"Ok....''
Doc bagi aku MC untuk 1 hari jek...
Balik ke umah, aku makan ubat yang doc bagi....
Aku tengok kat label paket ubat yang nurse tu tulis 'Pengrods'...
Ok la...aku makan sebijik seperti arahan....
Pastu baru aku tergerak nak tengok nama antibiotik kat belakang paket antibiotik tu sendiri...
Tertera tulisan 'BACAMPICILIN'
Ahhhh....sudah!
Ada cilin2 gak nieh!
Aku dah tak sedap hati...
Menjelang petang, badan aku dah start gatal2, bengkak2 & merah2 macam udang bakar!
Secara automatik badan tros jadik panas...
Aduhhhh.....tros shoot gi klinik balik!
Kali nie giliran Doc Ros lak bertugas...
Aku citer semuanya kat Doc Ros....
Doc Ros geleng2 kepala seperti tak setuju dengan tindakan doc shif pagi tadi...
Doc Ros mintak maaf banyak2 kat aku...
Aku ok jek...
Kat muka jek ok...tapi dalam hati hazaaabbbbbbbbbbbb okek!!!
Doc Ros bagai injection Piriton bagi ilangkan gatal2...
Tapi tak jalan pon....
Aku still tergaru2 macam beruk kena belacan....
Masuk hari nie, dah 2 hari 2 malam aku tak tido sebab dok tergaru2 jek!
Petang semalam gi lagi klinik...
And lagi skali Doc Ros bagi injection Piriton...
Tapi dia amik skali darah nak wat bloodtest...
Takot kena denggi katanyer...
Doc Ros kater result akan keluar arini...
Tunggu pihak klinik call jek...
Tapi sampai la nie pihak klinik tak call lagi....
Harap2 takde benda negative la yang berlaku....
Aminnnnnnnnnnnn............
Til' then, aku still menggaru2 the whole body...
Aku dah memang ibarat beruk kena belacan dah....
Huhuhuhuuuuuu....

2 comments:

rosemyn said...

hun, camne doktor tu wat keje? tak senonoh hokayyy!! boleh pulak salah bagi ubat! nasib baik gatal2 je! kalau ada side effect dalaman kan lagi susah?! huhuhuhuhuh...

nama doktor yg okey tu doktor ros ek? sama cam nama aku! maybe i should be a doctor as well! heh!! ;p

-LaDy rAzOr- said...

hahahaa.....bagus gak ko jadik doc,ros oi...
aku leh gi klinik ko..
kalo ko salah bg ubat kat aku gak, aku saman ko!
ekekekekeee...