There was an error in this gadget

Tuesday, March 8, 2011

3 Bulan Lagi VS Pencari Kerja Tegar...

Lagi 3 bulan jek lagi jangka hayat aku kat Tourism nie...
30 Jun 2011, kontrak aku sebagai Research Officer akan tamat...
So, dah 6 tahun 1 bulan aku menjadi warga Tourism...
Lepas nie aku tak tahu aku nak jadi ape dah...
Paling koman pon aku jadik suri rumah tangga jek ler...
Dalam pada tu, running family bisnes nie...
Tapi that time full-time la plak...
Kalo skang nie part-time jek sebab still ada keje 8.30am-5.30pm..
But after June nanti, no more office hour...
Huhuhuuuu....
Sedeynyer biler memikirkan kontrak yang bakal tamat nie...
Tapi nak wat camne...
Dah sampai situ jek jodoh aku ngan Tourism nie...
Dalam pada nie, aku still sedang mencari keje kosong kat mana-mana company yang ada iklankan vacancies..
Jobstreet, Jobsmalaysia, E-job, Jobvacancies etc...just name it!
Sumer website cari keje kosong aku dah buka...
Ada yang dipanggil interview..
Tapi apakan daya..time tu aku kene chicken pox!
Huhuhuuu...
Sepanjang 2 minggu MC sebab kene chicken pox, aku apply macam-macam jawatan secara online...
Dan aku kena panggil interview kat 3 tempat...
Tapi sumer aku tak dapat pegi!
Huhuhuuuu...
Tak kena timing ler chicken pox nie kuar!
Sangat sedey... :-(
Takde rezeki..nak wat camne...
Mungkin ada hikmah disebaliknyer...
Tapi pencarian tidak terhenti di situ...
Aku masih lagi menjadi seorang pemburu kerja yang tegar!
Hahahahaaaa......
Good Luck, Nofa!!!
:-)

2 comments:

sweet.mama said...

cuba apply kat

CIMB Investment Bank Berhad
Jalan Semantan Damansara Heights

ada beberapa department tengah cari secretary...cuba lah mana tahu rezeki di sini...insyaallah

-LaDy rAzOr- said...

ye ke.....
thanks, sweet mama! :-)