There was an error in this gadget

Monday, April 19, 2010

Mommy's New Life Schedule!

5.30am - bangun tido, gosok baju keje...
6.00am - mandi-manda...
6.20am - abis mandi ~ buat susu untuk andy ~ tukarkan pampers andy & aduka ~ bersiap-siap,makeup bagai...
7.15am - panaskan enjin keta, prepare barang-barang aduka...
7.30am - anto aduka gi umah babysitter kat Taman Melati ~ andy stay ngan nenek....
7.45am - gerak gi keje...
8.25am - sampai opis...alhamdulillah ~ sempat gak nak 'punch-in'!
9.00am to 5.30pm - keje....keje...keje....(sambil ber'blogging' & ber'FB') hehehee.....
5.30pm - abis keje...trus shoot ke Taman Melati..
6.00pm - amik aduka kat umah babysitter...
6.15pm - sampai umah....


Yer...ini lah time table baru mommy since hari nie!
Yer...hari nie adalah hari pertama mommy anto aduka ke umah babysitter...
Babysitter tu pon bukan orang asing..kawan skolah mommy punyer mak..
Makcik tu pon memang kejenyer dari dulu lagi jaga anak orang (babysitter)
So mommy tak risau sangat nak anto aduka....
Kalo andy dulu, mommy tersangat la risau nak anto kat orang, even jiran seblah rumah jek yang jaga!
Pagi tadi masa mommy nak anto aduka gi kat umah babysitter tu, andy melalak kaw-kaw punya..
Tapi bukannyer melalak sebab tak bagi mommy bawak adiknyer pergi...
Tapi melalak sebab nak berjalan!
Andy ingat mommy nak bawak aduka gi jalan-jalan, tinggalkan dia...
Hahahahaaaaaa.....
Terpaksa ler neneknyer peluk kuat-kuat sebab Andy dah meronta-ronta dah...
Out of control!
Hahahahaa.....
Macam-macam la perangai anak-anak nie...
Erkkkk....terasa macam dah tua lak bila sebut 'anak'anak'...
Yer....saya adalah IBU kepada 2 ORANG anak bujang!
2 orang nie pon dah buatkan siang & malam mommy huru-hara...
Kalo tambah lagi sorang nanti, lagi la huru-hara 24/7 kehidupan mommy...
Nasib baik mommy ada En.Belo yang 'agak' ringan tulang jugak la nak tolong ape-ape yang patut....
Heheheeee....



The 'Botak-san'


The 'Little Tiger'

No comments: