There was an error in this gadget

Thursday, May 6, 2010

Kisah Aduka....

Semalam, hari pertama Aduka berada di rumah makcik babysitter yang baru...
Makcik babysitter yang lama tu dah tanak jaga Aduka dah...
Katanyer sebab Aduka asik nangis jek...
Nangis sampaikan makcik tu nak buat kerja satu haper pon tak boleh!
Suaminyer keje shif malam tu tiap-tiap hari tak dapat tido...
Susah nak jaga Aduka katanyer!
Yer lah makcik.....saya tak kesah.....saya carik ler orang lain yang rasa senang nak jaga anak saya nie...

Makcik babysitter yang baru nie ok gak ar...
Orangnyer macam kampung-kampung sket...
Ibu tunggal...
Dok kat flat DBKL kat area Gombak Setia sana tu...
Dekat sket ngan umah aku...
Orangnyer ramah....
Boleh la dipercayai buat masa nie...

Kelmarin bawak Aduka gi HKL wat appointment...
Nurse yang check 'buah' Aduka tu cakap Aduka bukan kena Hernia a.k.a angin pasang...
Tapi dia dipanggil 'Hidrofil' - apabila kantung buah dipenuhi dengan lendir/cecair...
Aku tanya nurse apa beza Hernia ngan Hidrofil...
Katanyer Hernia tu angin yang berada dalam kantung buah, Hidrofil lak lendir/cecair...
Nurse tu kata Hidrofil nie akan hilang dengan sendirinya...
Tapi akan mengambil masa sikit....2-3 tahun gak ler...
Ermmmm.......2-3 tahun....sikit yer........
Katanyer lagi keadaan Hidrofil tidaklah memaksa sangat sehingga tahap melakukan pembedahan dengan kadar segera sepertimana Hernia....
Akan tetapi kalo dah 2-3 tahun tak jugak hilang, maybe perlu jugak dilakukan pembedahan itu...
Ermmmmmm......
Kita tengok macammana la nanti....

Pas gi HKL, trus gi Klinik Mediviron untuk injection Aduka 3 bulan....
Sambil tu mintak gak nasihat dari Doc Ros...
Doc Ros pon tidak galakkan pembedahan wat masa sekarang nie...
Dia cakap dengar dulu nasihat doc HKL nanti...
Mintak pandangan doc nanti camner...
Kata-kata dan pandangan Doc Ros pasal hal Aduka nie meyakinkan aku dan En.Belo...
Baiklah!
Next appointment dengan Doc HKL on 16 Jun nanti...
Then we see how.....
Ok......



** for time being, google dulu pasal Hidrofil....**

No comments: