There was an error in this gadget

Thursday, December 10, 2009

Bleeding.....

Semalam amik time-off kol 2.45pm sebab appointment ngan Doc Ros...
Aku ceritakan pada Doc Ros yang aku bleeding ari Sabtu haritu...
Time tu malam...Andy tido pas makan ubat demam....
2X aku bleeding...
Pastu perot aku mengeras dan rasa sengugut berulang-ulang kali....
Rasa camnie sebijik macam aku rasa masa nak lahirkan Andy dulu....
Contruction?!?!?
Takkan dah timing kot....
Awal lagi nie....
Baru 30 minggu...
Aku just baring...rehatkan diri...dan try tido...
Esok paginyer aku bangun tido, rasa contruction tu hilang....
Dah takder rasa sakit lagi dah....
So aku pon rasa semuanya back to normal la...
Sampai la semalam aku gi wat check-up...
Doc Ros terkejut bila aku cakap aku bleeding Sabtu aritu...
Terus dia soh scan perot nie...
Dalam screen tu Doc Ros tengok uri aku dah ke bawah...
Tapi baby dah tak songsang dah.....alhamdulillah...
Yang Doc Ros risaukan uri kat bawah, dah macam nak dekat bersalin jek gamaknyer...
Doc Ros cakap kalo uri kat bawah, senang bleeding...
Kalo punggung terhentak sikit pon boleh bleeding...
So Doc Ros wat surat refer to HKL....
Bila balik ke rumah, aku cerita kat mak apa yang Doc Ros cakap...
Mak tengok sekali maternity report aku yang Doc Ros tulis...
Mak aku risau...dia cakap "Ko takleh naik moto lagi...pasni gi keje naik keta jek....bahaya naik moto!"
Aler....kena ler bangun awal hari-hari camtu!
Kalo naik moto, leh bangun lambat-lambat sket...
Huhuhuuu.....
En.Belo memang suka ler...
Tak yah ler beliau susah-susah lagi nak mengantar aku ke opis...cissss!!!
Boleh la dia tido lama-lama.....cissssss lagi!!!
So insyaALLAH esok aku akan ke HKL untuk wat check-up kat situ lak...
Biar HKL ada maternity record aku and at da same time refer record yang dari Doc Ros jugak...
So boleh la doc HKL tau maternity history aku....
Hopefully everythings will be fine....
InsyaALLAH.....
Doakan yang terbaik sahaja....
Aminnnnnnnnnnnnnnnnn....................

4 comments:

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

kan org da bitau bahayer nek moto tue hhuhu biar kene bgn awal janji bebi lam pewot n mak bebi selamat oke my fren :D

knitfreak-to-be said...

ko leh drive ke, x ke nanti susah perut dah besar, ngan stereng lagi...take care , insyaAllah evrything will be alright ;)

-LaDy rAzOr- said...

drive bole lagi...takder masalah!
thanks, beb! :-D

-LaDy rAzOr- said...

skang orang dah gi keje kena naik keta jek la, anna....huhuhuu....