There was an error in this gadget

Friday, October 10, 2008

Merlimau VS Gombak....

Merlimau : Mandi 2x sehari...hari-hari lak tu...tapi mandi ngan air panas suam...
Gombak : 1x seminggu jek mandi..tu pun mandi pagi jek...petang takyah mandi dah...

Merlimau : Makan 4x sehari...pagi, tengahari, petang dan malam...kalo lapo tengah malam, makan ler...
Gombak : 2x sehari jek makan...makan pagi (merangkap tengahari skali) dan makan petang (merangkap malam gak)....

Merlimau : Lauk masakan orang berpantangnyer ada daging.....sedap lak tu...berkuah!
Gombak : Lauk masakan berpantangnyer kering jek...ada ayam... (tapi takleh makan telur ayam....tak ke pelik tu?!?!)

Merlimau : Mak mertua yang jaga baby sepenuhnya....mandi,makan,pakai....sumer la!baby diserahkan kat aku kalo time menyusu jek!
Gombak : Mandi,pakai,makan sumer aku yang buat....mak tolong kekadang jek....kadang-kadang aku tak dapat nak buat kerja lain...

Merlimau : Upah tukang urut berpantang tu RM50 untuk 3x urut....
Gombak : Upah tukang urut RM70 untuk sekali urut!

Merlimau : Persekitaran kampung yang menghijau dan tenang jek...udara pun fresh...
Gombak : Takde pengudaraan...terperuk jek dalam umah....pintu tingkap sumer berkunci!

Merlimau : Banyak nyamuk besar-besar!
Gombak : Ada aircond - tapi tak leh bukak selalu...nanti badan masuk angin!

Merlimau : Dear jauh kat KL...susah nak soh tolong belikan apa-apa if emergency nanti...
Gombak : Serumah dengan dear...senang nak soh apa-apa...


**Itu lah serba sedikit baik dan buruknya berpantang sama ada di Merlimau mahupun di Gombak....Aku sempat berpantang di Merlimau ketika Hari Raya ke-4 hingga ke-6 sahaja....Selebihnya aku berpantang di Gombak....Tapi insyaALLAH aku akan kembali berpantang di Merlimau untuk berurut selepas bersalin peringkat terakhir dengan tukang urut di sana....**

2 comments:

Mr BeLO said...

so,marilah berpantang di merlimau..

-LaDy rAzOr- said...

mari!!!