There was an error in this gadget

Thursday, August 21, 2008

Nightmare...

Aku ingat-ingat balik mimpi aku malam tadi...
Kisahnya memang sadis la...sedih giler....mintak dijauhkan la...


Biar aku mulakan dengan 3 watak utama:-
Aku sebagai aku
Abang ipar aku sebagai A
Suami aku sebagai B


Kisahnya begini...

A merupakan abang kepada B dan seorang duda anak dua yang tinggal next door dengan rumah aku kat Cheras tu.
Dapur rumah kami dicantumkan dan pagar border kami robohkan
So rumah nampak seperti dicamtum ler...
So aku dan B bleh gi umah A tanpa perlu melalui gate.
Memandangkan A adalah duda dan bapa tunggal,so aku rajin ler datang umah dia untuk jaga anak-anak dia, masak dan beri anak-anak dia makan...
One day tu,rumah A ada buat kenduri...
Ramai sedara-mara diorang dari kampung datang tolong...
So aku pun gi ler tolong ape-ape yang patut...
Tetiba nak dijadikan hal, B 'hangen' ngan aku....
"Kenapa marah-marah nie..." Aku tak tahu kenapa B tetiba marah-marah aku....
Pastu, B halau aku dari rumah.....
B cakap "Kalo macam tu,u pegi la kawin dengan dia!U kuar dari rumah nie,gi dok kat umah dia!!!"
Aku cakap "Ok..fine!" Aku baran...
Aku pun dengan segeranya packing kain baju aku then gi umah A di sebelah...
A tak kesah pun...A terima seadanya...
Anak-anak A pun tak kesah...diorang suka sangat aku dah jadi 'mummy' diorang...
Tapi masalahnya aku sendiri dah ada anak...
Dan B tak bagi aku bawak anak tu skali...
B mahu anak itu, biar dia yang bela anak itu..
Anak-anak A dan anak aku & B main sama-sama di luar rumah...
Disebabkan hangen ngan B,aku segera suruh anak-anak A masuk rumah...
Tinggal la anak aku & B tu terkulat-kulat main sensorang di luar rumah...
Pastu aku dengar B bersuara "Anak tu anak u jugak...!"
Aku marah lalu masuk dalam rumah..
B pula memimpin anak itu masuk ke rumahnya...
Kiranya la nie aku dah dok kat rumah A...
Aku cuba menunjukkan kemesraan aku dengan A dan anak-anak di depan B...
Aku cuba tunjukkan keegoan aku...
"Kalo macam nie la yang ko nak sangat...aku terima!" aku cakap sendirian.
Dalam pada tu B pula dah bawa balik pompuan 'gantian' yang take over tempat aku untuk menjaga B dan anak kami.
Aku jadi marah...
"Senang-senang jek halau aku then bawak balik pompuan lain,gantikan tempat aku!"
Aku pegi rumah B and amik barang-barang yang aku ada tinggalkan lagi...
Dalam pada tu, aku dan B saling perli-perlian each other...
B buat muka tak bersalah dia...dok perli-perli aku...
Aku membalas balik perlian dia tu..tak mahu kalah langsung....
Masing-masing saja nak cari pasal each other...
Pada masa yang sama, ibubapa dan sedara-mara A & B ada di rumah B...
Then one of mak sedara diorang tegur;
"Kenapa korang berdua nie?Dah tak boleh nak berbaik lagi ke?Apa punca korang jadi macam nie?ha?apa punca?!?!"
Mendengarkan pertanyaan orang tua itu, serta merta aku jadi bingung...aku blur...aku menangis!
Apa punca???
Aku sendiri tak tahu apa puncanya jadi macam tu.....
Aku masih sayangkan B...SUMPAH aku sayangkan B!
Tapi dia halau aku dari rumah..dia dah salah sangka dengan kebaikan aku ke atas A...
Aku cemburu melihat B sangat mesra dengan pompuan 'gantian' aku itu...
Aku cemburu lihat mereka saja mempamerkan kemesraan depan aku....
Aku menangis....
Aku marah.....
Aku menangis bersulamkan marah....
Apa punca???
APA PUNCA?!?!?!?!?!?!?!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jam loceng aku berbunyi 7.00am...
Aku bangun dalam keadaan marah...
Perasaan marah tu berpunca dari mimpi aku...
Dalam mimpi itu, aku dalam situasi marah-marah...
Dalam masa yang sama jam loceng lak berbunyi...
So terbawak-bawak la perasaan marah dalam mimpi tu sampai terjaga dari tido..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Huh....geramnyer dengan mimpi nie!!!
Buat aku bangun tido dengan keadaan marah yang terbawa-bawa...
Aku segera bangun dari tido,capai towel then gi mandi...
Aku harus bersiap-siap untuk ke kerja...
Sekejap saja lagi hubby akan balik then hantar aku ke kerja....
Ermmm....
Have a gud day then...!!!


p/s: Dear....i love u!!! =D

No comments: