There was an error in this gadget

Saturday, April 12, 2008

Check-up....

11 April 2008, 9.30 pagi...
Klinik Mediviron, Bandar Sri Permaisuri...

"Yer Fariza......ada apa..."

"Next check-up, doc...."

"Oh yer....saya luper..."

"Camner skang....perut ok?"

"Ok..."

"Makan?"

"Ok..."

"Saya check table nie...awak dah 4 bulan yer.."

"A'ah...."

"Hari nie saya nak check blood pressure and urine test...ok"

"Ok....tapi kan doc, perut saya nie kadang-kadang sakit la..tapi bila ingat balik doc cakap sebab baby nak membesar, so saya ok jek la..."

"ermmm...memang pun...baby nak besar, tu pasal sakit kekadang...ermmm...awak gi baring jap..saya nak check perut awak..."

"Ok..."

"Saya tekan perut awak nie sket....baby dah ada bawah pusat....dia dah besar sket..."

"Ek? tak payah scan ke doc?"

"Bulan nie tak perlu....kita scan bulan depan....baru boleh tengok jantina dengan jelas lagi..."

"Oooo.....ok....."

"Awak jangan pakai baju or seluar yang ketat-ketat tau....nanti perut tertekan...."

"Tu la...kekadang saya pakai baju kurung pegi keja,tapi kat pinggang macam ketat sket..."

"Awak jangan zip kain sampai atas.....zip sikit jek...kalo awak biarkan perut awak tertekan, nanti boleh merencatkan tumbesaran baby dalam perut...."

"Ooooo......yer ker...?"

"Yer la....so awak kena pakai yang longgar-longgar pasni...tau"

"Ok, doc...."

"Awak nak anak lelaki ke perempuan???"

"Erkkkk....."

"Mesti awak nak perempuan kan.....sebab perempuan boleh diharap sket...kebanyakkan student universiti skang pun perempuan..."

"ermmm.....tapi saya nak anak perempuan sebab saya boleh pakaikan dia baju cantik-cantik..."

"Hahahahahaaaaaa.......ok la......skang saya nak amik darah awak pulak..."

"Adessss......."

"Sket jek....macam kena gigit semut jek..."

"Adessss....."

"Ok...dah!Pekat darah awak nie....banyak..."

"Tu la...nampak macam hitam jek darah saya..."

"Tekanan darah awak pun ok....skang awak pegi buang air kecil dulu...saya nak wat urine test..."

"Ok...."

"Kencing awak pun ok....skang saya nak timbang berat awak pulak...gi timbang ek!"


"Ok....dah timbang.....berat saya 63.5kg"

"Aik.....kenapa berat awak tak naik yer? jadi menurun pulak berat awak....bulan lepas 64kg...skang 63.5kg pulak....!"

"Ntah....maybe baby dah amik berat saya kot..."

"Mungkin la....baby dah amik sket tenaga mak dia...so zat-zat mak pun baby amik skali...tu yang kadangkala berlaku kes mak jadi kecik,susut berat badan tapi anaknya besar bila keluar...."

"Oooo.....ek?"

"Ermmm.....so kita jumpa lagi pada 9 Mei nanti yer...skang awak leh pegi amik ubat kat kaunter..."

"Ok, doc...terima kasih...."

Next destinasion...gi Pertama Complex then jenjalan kat Sogo dan KLCC ngan Ayu....hehehe....

No comments: